Varkens

Mini-varken.nl>
                    <p class=Varkens zijn lieve en intelligente dieren die je heel goed wat kan aanleren. Daarom kan het het geschikte huisdier zijn. Maar let wel op! Als je een varken als huisdier neemt komt er heel veel bij kijken. Je moet je aan een hoop wettelijke eisen zien te houden en de verzorging van het varken is een veeleisende taak.

Bij het aanschaffen vak een varken als huisdier moet je goed nadenken over wat het varken nodig heeft, wat de voordelen en nadelen kunnen zijn. Denk ook na of je een varken kan geven wat hij nodig heeft, denk hierbij aan de voeding, de aandacht, de tijd, je huisvestiging en de verzorging. Hou ook rekening met de levensduur van een varken. Varkens kunnen wel 15 tot 20 jaar oud worden, dus als je een varken als huisdier neemt dan zit je er een lange tijd aan vast. Een klein varkentje blijft natuurlijk geen kleintje, maar groeit uit tot een volwassen varken en bedenk ook welk soort varken je aanschaft. Een volwassen varken kan wel zo’n 400 kilo zwaar worden! Varkens maken veel geluid, ze kunnen dus gillen, net als een speenvarken. Dus als je van plan bent een varken als huisdier te nemen is het misschien handig om je buren ervan af te laten weten.

Varkens zijn kuddedieren, als je een varken als huisdier wilt moet je er minstens twee nemen. Een varken wil graag rondlopen, wroeten en graag overal snuffelen. het binnenlopen is eigenlijk niet geschikt voor een varken. Ook heeft een varken een vochtvrij hok nodig war hij in kan schuilen tegen zon, regen, kou en wind. Varkens zijn van nature al zindelijk, toch dient het een plek te hebben waar hij zijn behoefte kan doen.

Hobbyhouders en alle varkenshouders zijn wettelijk verplicht om zich te registreren bij de Gezondheidsdienst voor Dier (GD). Dit kan als een hobbyhouder maar dan mag er niet meer dan 4 varkens worden gehouden.

Adverteerders

Adverteerders

© 2018 Mini varken | Gemaakt door BlueBird Media